Gå til hovedinnhold

Stekt løk som smelter på tungen!

Det er ingen kunst å lage ordentlig brunet stekt løk, men for å få et godt resultat må du være litt tålmodig. Selve arbeidstiden er kort, men løken trenger en stund på å godgjøre seg i panna for å få et perfekt resultat.

Her i huset er det et must med stekt løk til biff. Stekte karbonader, stekt sei og pizza er andre eksempler der løk er velegnet. Prøv å gjøre det ordentlig som beskrevet i denne oppskriften og jeg kan garantere at du ikke vil bli skuffet:)

Beregn ca. 1 løk pr. person til middag. Den krymper veldig inn under stekingen, så ikke tenk på at det ser mye ut når du skjærer den opp. Det som er fint er at løk kan med fordel fryses i porsjonsbegre og tas opp ved behov.

Oppskriften er bergenet på 4 personer

Du trenger:

4 løk
2 ss kremet balsamico saus
2 ss sukker
salt/pepper


Slik gjør du:

- Del løken i tynne ringer
- Smelt godt med smør i en panne på sterk varme
- Ha på løken og rør godt mens den brunes
- Etter hvert skruer du gradvis ned varmen på planten, løken skal ikke svis men brunes
- Tilsett balsamico, sukker, salt og pepper
- Fortsett og røre til løken ser omtrent slik ut:


- Da kan du skru ned varmen til under middels (jeg pleier å bruke 3 av 9 på varmen på min induksjons plate
- Så skal løken få stå her å godgjøre seg, bli skikkelig slapp og brun i fisken. Rør litt av og til. Her kan den stå så lenge du gidder, men la den få ca. 30 min. Den er ferdig når den sel slik ut:



Jeg liker den egentlig enda litt brunere, så jeg pleier å ha den i en gryte mens jeg lager ferdig resten av middagen, så får den stå der på svak varme og godgjøre seg til alt er klart. Har du den i en gryte kan du gjerne ha noen dråper vann sammen med den, men pass på, den skal ikke bli til suppe!


Synes du dette ser krevende du? Det er det ikke, men som jeg nevnte så må du gi løken tid for å få riktig konsistens og farge. Gi det ivertfall en sjans så kan du bedømme selv etterpå:)

Lykke til!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat - Smør

Kremet pastasalat (Second Edition)

Nå er det en stund siden jeg la ut første oppskrift på pastasalat. Dette har vært en slager på mang en lunch, og oppskriften har blitt oppdatert og forandret på etterhvert. Tenkte derfor å dele den jeg nå bruker. Den pleier å være populær og jeg har delt ut oppskriften til mange fornøyde lunch gjester:) Oppskriften er ganske stor så vil anta at det vil holde til lunch for ca. 7-8 stk. Du trenger: 4 kyllingfilet 350 g pastaskruer (veid ukokt) 1 boks bogskinke 1 pk ternet bacon 1/4 isbergsalat 1 boks mais 1 paprika 1 pk sukkererter 1/2 rødløk 10 valnøtter 1 boks creme fraish 1 boks lettrømme 1 liten flaske sweet chili saus Slik gjør du: - Del kylling i biter og stek til de er gjennomstekt med salt og pepper. Legges til side til de er avkjølt - Fres bacon på panna til det er stekt, avkjøl - Kok pasta etter anvisning på pakken, avkjøl - Del bogskinken og ha den i en serveringsbolle - Del alle grønnsakene i biter og ha de over i bollen - Ha i kylling, bacon og pasta