Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den.
6 eggehviter
5 dl sukker
350 gram peanøtter
40 Ritz kjeks
- Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin
- Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:))
- Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott
Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover.
Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt.
Fyll
5 dl kremfløte
6 eggeplommer
3 ss sukker
100 gram kokesjokolade
120 gram smør
- Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis
- Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)
- Bland sjokoladen med eggedosis
- Pisk fløten
- Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen
- Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat
- Smør på et lag med 1/3 av sjokoladesausen
- Bre utover fløten som er blandet med sjokoladen
- Legg over neste del av kakebunnen og smør på sjokoladekrem (hold igjen litt av sjokoladen hvis du vil bruke den til pynt på kaken)
- Ha fløten på toppen (den som ikke er blandet med fløte)
Pynt med peanøtter og sjokoladekrem
Dette er ikke så innviklet som det kanskje kan virke når man leser teksten. Hold bare tunga beint i munnen og les oppskriften før du går i gang!
For det er virkelig verdt arbeidet! Jeg kan love at denne er bare nyyydelig!!
-
6 eggehviter
5 dl sukker
350 gram peanøtter
40 Ritz kjeks
- Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin
- Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:))
- Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott
Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover.
Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt.
Fyll
5 dl kremfløte
6 eggeplommer
3 ss sukker
100 gram kokesjokolade
120 gram smør
- Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis
- Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)
- Bland sjokoladen med eggedosis
- Pisk fløten
- Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen
- Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat
- Smør på et lag med 1/3 av sjokoladesausen
- Bre utover fløten som er blandet med sjokoladen
- Legg over neste del av kakebunnen og smør på sjokoladekrem (hold igjen litt av sjokoladen hvis du vil bruke den til pynt på kaken)
- Ha fløten på toppen (den som ikke er blandet med fløte)
Pynt med peanøtter og sjokoladekrem
Dette er ikke så innviklet som det kanskje kan virke når man leser teksten. Hold bare tunga beint i munnen og les oppskriften før du går i gang!
For det er virkelig verdt arbeidet! Jeg kan love at denne er bare nyyydelig!!
-
Kommentarer
Legg inn en kommentar