tirsdag 27. januar 2015

Himmelsk pannacotta!

Dette er helt klart en av mine favoritt desserter (jada jeg har mange:-p). Den er enkel å lage, kan lages på forhånd og de aller fleste digger denne!

Need I say more?

Javel, her kommer oppskriften!

I denne versjonen smeltes sukkeret først i ei gryte. I veldig mange oppskrifter has sukkeret i sammen med fløte så settes gryta på varmen. Jeg anbefaler å prøve denne varianten. Du får en kjempe fin karamellaktig smak på pannacottaen. Vanskelig er det ikke, bare pass på så sukkeret ikke brenner seg:)

Du trenger:

75 g sukker
5 dl kremfløte
1 vaniljestang
3 plater gelantin


Slik gjør du:

- Legg gelantinplatene i en bolle og ha over kaldt vann til de dekkes
- Ha sukkeret i en gryte og smelt dette på middels varme. Når sukkeret begynner å smelte vil det først klumpe seg, så vil det gradvis smelte og bli flytende. Ikke la deg friste til å skru opp varmen om du
synes det går tregt, sukkeret kan fort bli brent.
- Når sukkeret er smeltet har du i fløten mens gryta fortsatt står på varmen. Sukkeret vil nå stivne og bli til knekk, det vil også legge seg fast i bunnen av gryta. Ikke fortvil, alt er som det skal! Temperaturen har du fortsatt på middels. Etterhvert som fløten varmes opp vil sukkeret smelte igjen. Ikke la blandingen koke.
- Når alt sukkeret er smeltet i fløten har du oppi vaniljefrøene og vaniljestanga. (Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene)
- La gryta stå på svak varme i ca. 5 min
- Ta gryta av varmen og ha i gelantinplatene, rør godt.
- Ha blandingen i fine porsjonsskåler eller glass
- Sett i kjøleskap ca. 4 timer til de har stivnet (Gjerne over natta)

Lykke til!!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar