Gå til hovedinnhold

Min kyllingspesial!

Fikk denne servert i en forening en gang og samtlige ville ha oppskriften. Etter den gang har jeg laget den mange ganger og delt ut oppskriften nesten like mange ganger.

Har forandret på oppskriften litt siden første gang jeg fikk den servert, så her kommer min versjon:

4 kyllingfileter

Mariner kyllingen med dette:

2 ts karri
2 ts salt
2 ts sitronpepper
2 ts hvitløkspulver
3 ss rapsolje (eller lignende)

Marineringen kan droppes om du ikke gidder...men den gir god smak til kyllingen og gjør den saftigere.
Del kyllingen i biter og legg den i en boks, ha over krydder og olje, bland sammen og ha på lokk. Denne kan du lage klar mange timer i forveien om du ønsker. Ellers bør den ivertfall stå 10 min.

Videre trenger du følgende:

1 flaske Heinz chili saus
1 dl sweet chili saus
5 ts karri
1 boks kremfløte (3dl)
1 beger creme fraish
1 pk bacon (bruker ferdig ternet bacon)
1 boks mais
1 paprika
1 purre
1 fedd hvitløk
1 rød chili
250 g pastaskruer (veid ukokt)

- Del paprika, purre, hvitløk og chili smått
- Surr dette på panna sammen med mais (må gjøres en og en grønnsak, ellers blir det for mye i panna. Hivtløk og chili surres med purren) ha på salt og pepper når du steker
- Bland sammen fløte, creme fraish, karri, chili saus og sweet chili saus
- Kok pasta skruer til de er nesten ferdigfe og ha dem i bunnen av en ildfast form (bruk en form som rommer litt)
- Hell over stekt kylling og grønnsaker
- Hell over sauseblandingen
- Dryss over stekt bacon

Stekes på 200 grader i ca 40 min.
(Se at det bobler i sausen før du tar den ut av ovnen, da er alt skikkelig varmt)

Server med en god salat, og gjerne et godt foccacia brød eller hvitløksbagetter

Lykke til!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat - Smør

Kremet pastasalat (Second Edition)

Nå er det en stund siden jeg la ut første oppskrift på pastasalat. Dette har vært en slager på mang en lunch, og oppskriften har blitt oppdatert og forandret på etterhvert. Tenkte derfor å dele den jeg nå bruker. Den pleier å være populær og jeg har delt ut oppskriften til mange fornøyde lunch gjester:) Oppskriften er ganske stor så vil anta at det vil holde til lunch for ca. 7-8 stk. Du trenger: 4 kyllingfilet 350 g pastaskruer (veid ukokt) 1 boks bogskinke 1 pk ternet bacon 1/4 isbergsalat 1 boks mais 1 paprika 1 pk sukkererter 1/2 rødløk 10 valnøtter 1 boks creme fraish 1 boks lettrømme 1 liten flaske sweet chili saus Slik gjør du: - Del kylling i biter og stek til de er gjennomstekt med salt og pepper. Legges til side til de er avkjølt - Fres bacon på panna til det er stekt, avkjøl - Kok pasta etter anvisning på pakken, avkjøl - Del bogskinken og ha den i en serveringsbolle - Del alle grønnsakene i biter og ha de over i bollen - Ha i kylling, bacon og pasta