Denne suppa lager jeg ofte! Den er deilig nå på mørke høstkvelder hvor en virkelig kan trenge noe å varme seg på. Inspirasjonen til suppa er hentet fra www.trinesmatblogg.no, men jeg har gjort en del egne endringer på den opprinnelig versjonen.
1 løk
1 fedd hvitløk
1 rød chili uten frø
1-1,5 dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice eller sløyfes)
1 dl kremfløte
100 gram smør
400 gram fisk (gjerne laks)
200 gram reker
1 gulrot
1 liten bit sellerirot
1 liten purre
7 dl fiskekraft
1 ss gressløk
1 ss persille
salt/pepper
- Surr løken, hvitløk og chili blankt og mykt, ha i hvitvin
- La dette putre uten lokk til vinene er nesten kokt inn
- Kutt grønnsaker i biter
- Ha grønnsaker og fiskekraft i hvitvinsgryta
- Kok opp og kok noen minutter til grønnsakene er møre
- Finn frem en ny gryte, og gi fløten et oppkok i denne, rør inn smøret (må ikke koke, da vil det skille seg)
- Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta tilsett fisken i treninger
- La det hele trekke i 3-5 min.
- Smak til med salt og pepper
- Serveres med reker og nystekt foccacia brød
Jeg pleier å bruke nypillede reker som jeg setter på bordet i en skål så hver enkelt kan forsyne seg av. Velger du å ha rekene i gryta er det viktig at disse ikke has i før rett før servering. De vil bli seige hvis de koker.
Når det gjelder fisk kan en egentlig bruke det en måtte ønske. Det er også viktig å huske på at suppa ikke må koke etter at fløtesmøret er hatt i. Som jeg skrev vil den da skille seg. Den vil nok smake godt fordi om, men ikke se like delikat ut!
Mmmmm
1 løk
1 fedd hvitløk
1 rød chili uten frø
1-1,5 dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice eller sløyfes)
1 dl kremfløte
100 gram smør
400 gram fisk (gjerne laks)
200 gram reker
1 gulrot
1 liten bit sellerirot
1 liten purre
7 dl fiskekraft
1 ss gressløk
1 ss persille
salt/pepper
- Surr løken, hvitløk og chili blankt og mykt, ha i hvitvin
- La dette putre uten lokk til vinene er nesten kokt inn
- Kutt grønnsaker i biter
- Ha grønnsaker og fiskekraft i hvitvinsgryta
- Kok opp og kok noen minutter til grønnsakene er møre
- Finn frem en ny gryte, og gi fløten et oppkok i denne, rør inn smøret (må ikke koke, da vil det skille seg)
- Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta tilsett fisken i treninger
- La det hele trekke i 3-5 min.
- Smak til med salt og pepper
- Serveres med reker og nystekt foccacia brød
Jeg pleier å bruke nypillede reker som jeg setter på bordet i en skål så hver enkelt kan forsyne seg av. Velger du å ha rekene i gryta er det viktig at disse ikke has i før rett før servering. De vil bli seige hvis de koker.
Når det gjelder fisk kan en egentlig bruke det en måtte ønske. Det er også viktig å huske på at suppa ikke må koke etter at fløtesmøret er hatt i. Som jeg skrev vil den da skille seg. Den vil nok smake godt fordi om, men ikke se like delikat ut!
Mmmmm
Kommentarer
Legg inn en kommentar