Gå til hovedinnhold

Kremet fiskesuppe med laks og reker

Denne suppa lager jeg ofte! Den er deilig nå på mørke høstkvelder hvor en virkelig kan trenge noe å varme seg på. Inspirasjonen til suppa er hentet fra www.trinesmatblogg.no, men jeg har gjort en del egne endringer på den opprinnelig versjonen.

1 løk
1 fedd hvitløk
1 rød chili uten frø
1-1,5 dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice eller sløyfes)
1 dl kremfløte
100 gram smør
400 gram fisk (gjerne laks)
200 gram reker
1 gulrot
1 liten bit sellerirot
1 liten purre
7 dl fiskekraft
1 ss gressløk
1 ss persille
salt/pepper


- Surr løken, hvitløk og chili blankt og mykt, ha i hvitvin
- La dette putre uten lokk til vinene er nesten kokt inn
- Kutt grønnsaker i biter
- Ha grønnsaker og fiskekraft i hvitvinsgryta
- Kok opp og kok noen minutter til grønnsakene er møre
- Finn frem en ny gryte, og gi fløten et oppkok i denne, rør inn smøret (må ikke koke, da vil det skille seg)
- Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta tilsett fisken i treninger
- La det hele trekke i 3-5 min.
- Smak til med salt og pepper
- Serveres med reker og nystekt foccacia brød

Jeg pleier å bruke nypillede reker som jeg setter på bordet i en skål så hver enkelt kan forsyne seg av. Velger du å ha rekene i gryta er det viktig at disse ikke has i før rett før servering. De vil bli seige hvis de koker.

Når det gjelder fisk kan en egentlig bruke det en måtte ønske. Det er også viktig å huske på at suppa ikke må koke etter at fløtesmøret er hatt i. Som jeg skrev vil den da skille seg. Den vil nok smake godt fordi om, men ikke se like delikat ut!

Mmmmm

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat - Smør

Kirsebærpai (smelter på tungen...)

Nok en nydelig pai som er enkel å lage og smaker himmelsk! Bunn: 100 g smør 125 g hvetemel 1 ss vann 1/2 ts bakepulver 2 ss sukker Bland alt godt sammen og trykk deigen ut i en paiform. Pikkes med gaffel. Stekes på 210 grader i 15 min Fyll: 1 boks kremfløte piskes sammen med 1 ts vaniljesukker og 3/4 dl sukker 1 Tine kremost naturell piskes opp og has i fløten Ha fyllet over paibunnen når den er avkjølt Legg 3 plater gelantin i kaldt vann i ca.10 min Løs dem så opp i 0,5 dl varmt vann Bland gelantin med 1 pakke kirsebærkompott (fås kjøpt ferdig i daglivarebutikk) Ha kirsebærkompott på paien og sett kjølig til den skal serveres Saftig og god pai med digge smaker!!