....selvfølgelig helt objektivt sett;-) Men helt seriøst, disser er virkelig nydelige, luftige og smelter på tungen.
Hele hemmeligheten ligger i å koke opp melk, smør og sukker for så å kjøle ned til 37 grader.
0,5 l H-melk
200 g meierismør
150 g sukker
1 pose tørrgjær (50 g fersk gjær)
750 g hvetemel
1 ts kardemomme
- Ha melk, smør og sukker i en gryte og kok opp. Kjøl ned til ca 37 grader
- Ha alle tørre ingredienser i kjøkkenmaskin og tilsett vesken
- Kjør maskinen ca 10 min og ha eventuellt i mer mel om nødvendig. Deigen skal være litt klissete, jo mindre mel jo bedre boller
- Hev deigen ca 1 time til dobbel størrelse
- Kna deigen godt før den deles i passe bolleemner
- Hev bollene ca 30 min
Stekes på 225 grader i ca 10 min
Blir 15-20 boller
Jeg pleier ofte å ha veniljekrem i halvparten av bollene. Trykker da deigemnet flatt og legger en skje vaniljekrem oppå, for så å lukke bollen helt igjen. Blir som skoleboller bare at vaniljekremen er inni bollen. Synes selv det smaker bedre og mindre søl å spise.
Bollene er ypperlige til frysing. Fryses i blanke plastposer. Når du får gjester tas posene bare opp og varmes på varmluft i stekeoven på ca. 70 grader til de er opptinte.Smaker helt som nybakte! PS. må ikke varmes på mer enn 80 grader da plasten naturlig nok vil smelte ved høyere tempratur.
Nyyyyt!
Hele hemmeligheten ligger i å koke opp melk, smør og sukker for så å kjøle ned til 37 grader.
0,5 l H-melk
200 g meierismør
150 g sukker
1 pose tørrgjær (50 g fersk gjær)
750 g hvetemel
1 ts kardemomme
- Ha melk, smør og sukker i en gryte og kok opp. Kjøl ned til ca 37 grader
- Ha alle tørre ingredienser i kjøkkenmaskin og tilsett vesken
- Kjør maskinen ca 10 min og ha eventuellt i mer mel om nødvendig. Deigen skal være litt klissete, jo mindre mel jo bedre boller
- Hev deigen ca 1 time til dobbel størrelse
- Kna deigen godt før den deles i passe bolleemner
- Hev bollene ca 30 min
Stekes på 225 grader i ca 10 min
Blir 15-20 boller
Jeg pleier ofte å ha veniljekrem i halvparten av bollene. Trykker da deigemnet flatt og legger en skje vaniljekrem oppå, for så å lukke bollen helt igjen. Blir som skoleboller bare at vaniljekremen er inni bollen. Synes selv det smaker bedre og mindre søl å spise.
Bollene er ypperlige til frysing. Fryses i blanke plastposer. Når du får gjester tas posene bare opp og varmes på varmluft i stekeoven på ca. 70 grader til de er opptinte.Smaker helt som nybakte! PS. må ikke varmes på mer enn 80 grader da plasten naturlig nok vil smelte ved høyere tempratur.
Nyyyyt!
Kommentarer
Legg inn en kommentar