Her kommer min oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe:
1 blomkål
5 sjarlotteløk
1 fedd hvitløk
1 boks kremfløte
3 ss creme fraish
100 gram Tine meierismør
Bong kyllingfond
hvetemel
- Rens blomkålen og del bukettene i passe biter
- Kok opp bladene og stilken på blomkålen, ha i løken
- La koke i ca. 20 min.
- Smelt smøret i en gryte og jevn med hvetemel
- Sil av vannet på kraften du har kokt av løk og blomkålstilker
- Kjør stilkene og løken i foodprosessor
- Spe suppen med kraften
- Ha i fløte og spe videre med kyllingfond til passe tykkelse og ha i creme fraish
- Tilsett pureen av stilkene og løken (du velger selv om du vil bruke hele eller bare noe av den)
- Smak til med salt og pepper
- Ha i blomkålebukettene mot slutten og småputre til de er passe.
Nyyyyyt!
Kommentarer
Legg inn en kommentar