Hå kyllingen kan virkelig ikke sammenlignes med Prior kylling. Den er saftig og fast i fisken, en kan nesten kjenne at dette er kyllinger som har hatt det godt før de blir middagsmat.
Retten er beregnet på 4-5 personer, og da blir det godt med rester fra kyllingen som det kan kokes kraft av eller bruke til noen deilige sandwicher.
Kyllingen tilberedte jeg med hjelp fra Hærland & Hellstrøm:
Røsti poteter:
20 poteter
8 ss smør
salt/pepper
Skrell og rasp potetene (bruk gjerne rivhjernet på foodprosessoren), få ut så mye om mulig av vannet i potetene, sil dem, eventuellt legg mellom to håndkler.
Ha smør og krydder sammen med potetene. Stekes i panne på middels varme 10-15 min på hver side alt etter hvor tykke du lager dem. Kan lages som porsjonskaker eller fylle hele stekepannen. Bruk gjerne steke takke for å lage porsjonskaker.
Gulerøtter:
6 gulerøtter
salt
Skrell gulerøttene, bruk en ostehøvel for å lage fine strimler på langs av gulerøttene.
Kok opp lettsaltet vann, og ha i gulerøttene, ta ut av vannet innen 30 sekunder. Server straks.
Kommentarer
Legg inn en kommentar