Her kommer en oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe som jeg har prøvd ut. Kjempegod, med masse vitaminer.
750 g modne tomater
1 ss rapsolje
1 stk middels stor løk, finhakket
1 fedd hvitløk, presset
1 stk liten, rød paprika, finhakket
1 liter grønnsaksbuljong
3 ts tomat puré
salt og pepper
1 1/2 ts tørket basilikum
Skjær et kryss i toppen av hver tomat og forvell de ett par minutter i kokende vann. Trekk deretter av skinnet fra toppen og ned, og grovhakk tomatene. Varm opp olje i en kaserolle, tilsett løk, hvitløk, paprika og stek de under omrøring til de er møre. Hell de hakkede tomatene i kjelen og la det koke 10 minutter. Tilsett deretter buljong, tomatpuré, salt, pepper og sukker. Legg på lokk og la det koke i 15 minutter.
Server med kokt egg.
750 g modne tomater
1 ss rapsolje
1 stk middels stor løk, finhakket
1 fedd hvitløk, presset
1 stk liten, rød paprika, finhakket
1 liter grønnsaksbuljong
3 ts tomat puré
salt og pepper
1 1/2 ts tørket basilikum
Skjær et kryss i toppen av hver tomat og forvell de ett par minutter i kokende vann. Trekk deretter av skinnet fra toppen og ned, og grovhakk tomatene. Varm opp olje i en kaserolle, tilsett løk, hvitløk, paprika og stek de under omrøring til de er møre. Hell de hakkede tomatene i kjelen og la det koke 10 minutter. Tilsett deretter buljong, tomatpuré, salt, pepper og sukker. Legg på lokk og la det koke i 15 minutter.
Server med kokt egg.
Kommentarer
Legg inn en kommentar