Denne ostekaken baker jeg ofte. Den er enkel å lage, og smaker himmelsk! Bruker du en dekorativ form som jeg har gjort blir den ekstra lekker å se til.
OSTEKAKE
1 pk bringebærgele
3 dl vann
1 pk sitrongele
2,5 dl vann
225 g Digestive kjeks
125 g smør
200 g Philadelpia ost
1 boks lettrømme
115 g melis
1 ts vaniljesukker
1 boks fløte
- Kok opp 3dl vann, rør i bringbærgele, og hell den i formen. La den bli helt stiv.
- Kok opp 2,5dl vann og ha i sitrongele, avkjøl uten å stivne.
- Pisk fløten
- Ha Philadelpiaost, rømme, melis og vaniljesukker i foodprosessor (kan selvfølgelig gjøres for hånd om du ikke har en slik maskin tilgjengelig, kjør til klumpfri masse.
- Ha fløten i foodprosessoren og bland sammen.
- La foodprosessoren gå sakte og hell i den avkjølte sitrongeleen i en tynn stråle. Blandes godt sammen.
- Hell røren over den stivnede bringebærgeleen. Avkjøl i kjøleskap
- Knus kjeksen med kniven i foodprosessor. Kan også ha kjeksen i en brødpose, (lurt og bruke to poser slik at det ikke går hull) og delje løs på den med f.eks en kjevle hvis du føler for det. Skal bli helt smått knust.
- Bland kjeksen med smeltet smør og ha det over den stivnede ostemassen. Klapp det jevnt og godt utover. La stivne i kjøleskap.
For å få kaken ut av formen fyller du litt glovarmt vann i vasken. Dypp formen nedi, ca 10 sekunder og hvelv over på et passende fat, rist godt i formen for å få kaken til å slippe. Kan også ta en kniv og stikke inn langs kanten på kaken for å få bort eventuellt vakum som er i formen. Om den ikke skulle løsne gjentar du prosessen i vasken. dette er slettes ikke så avansert om det kanskje høres ut til:)
Kaken kan selvfølgelig også lages i en tradisjonell springform. Da starter du med å kunse kjeks og blande med smør som has i bunnen av formen, og avslutter med geleen på toppen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar