Gå til hovedinnhold

Ostekake



Denne ostekaken baker jeg ofte. Den er enkel å lage, og smaker himmelsk! Bruker du en dekorativ form som jeg har gjort blir den ekstra lekker å se til.

OSTEKAKE

1 pk bringebærgele
3 dl vann
1 pk sitrongele
2,5 dl vann
225 g Digestive kjeks
125 g smør
200 g Philadelpia ost
1 boks lettrømme
115 g melis
1 ts vaniljesukker
1 boks fløte

- Kok opp 3dl vann, rør i bringbærgele, og hell den i formen. La den bli helt stiv.
- Kok opp 2,5dl vann og ha i sitrongele, avkjøl uten å stivne.
- Pisk fløten
- Ha Philadelpiaost, rømme, melis og vaniljesukker i foodprosessor (kan selvfølgelig gjøres for hånd om du ikke har en slik maskin tilgjengelig, kjør til klumpfri masse.
- Ha fløten i foodprosessoren og bland sammen.
- La foodprosessoren gå sakte og hell i den avkjølte sitrongeleen i en tynn stråle. Blandes godt sammen.
- Hell røren over den stivnede bringebærgeleen. Avkjøl i kjøleskap
- Knus kjeksen med kniven i foodprosessor. Kan også ha kjeksen i en brødpose, (lurt og bruke to poser slik at det ikke går hull) og delje løs på den med f.eks en kjevle hvis du føler for det. Skal bli helt smått knust.
- Bland kjeksen med smeltet smør og ha det over den stivnede ostemassen. Klapp det jevnt og godt utover. La stivne i kjøleskap.

For å få kaken ut av formen fyller du litt glovarmt vann i vasken. Dypp formen nedi, ca 10 sekunder og hvelv over på et passende fat, rist godt i formen for å få kaken til å slippe. Kan også ta en kniv og stikke inn langs kanten på kaken for å få bort eventuellt vakum som er i formen. Om den ikke skulle løsne gjentar du prosessen i vasken. dette er slettes ikke så avansert om det kanskje høres ut til:)

Kaken kan selvfølgelig også lages i en tradisjonell springform. Da starter du med å kunse kjeks og blande med smør som has i bunnen av formen, og avslutter med geleen på toppen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat - Smør

Kremet pastasalat (Second Edition)

Nå er det en stund siden jeg la ut første oppskrift på pastasalat. Dette har vært en slager på mang en lunch, og oppskriften har blitt oppdatert og forandret på etterhvert. Tenkte derfor å dele den jeg nå bruker. Den pleier å være populær og jeg har delt ut oppskriften til mange fornøyde lunch gjester:) Oppskriften er ganske stor så vil anta at det vil holde til lunch for ca. 7-8 stk. Du trenger: 4 kyllingfilet 350 g pastaskruer (veid ukokt) 1 boks bogskinke 1 pk ternet bacon 1/4 isbergsalat 1 boks mais 1 paprika 1 pk sukkererter 1/2 rødløk 10 valnøtter 1 boks creme fraish 1 boks lettrømme 1 liten flaske sweet chili saus Slik gjør du: - Del kylling i biter og stek til de er gjennomstekt med salt og pepper. Legges til side til de er avkjølt - Fres bacon på panna til det er stekt, avkjøl - Kok pasta etter anvisning på pakken, avkjøl - Del bogskinken og ha den i en serveringsbolle - Del alle grønnsakene i biter og ha de over i bollen - Ha i kylling, bacon og pasta