Gå til hovedinnhold

Sooool!

Visste dere at når denne uken er over går solen ned 15 min senere enn den gjorde i starten på uken? Det synes jeg er fantastisk!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat - Smør

Kirsebærpai (smelter på tungen...)

Nok en nydelig pai som er enkel å lage og smaker himmelsk! Bunn: 100 g smør 125 g hvetemel 1 ss vann 1/2 ts bakepulver 2 ss sukker Bland alt godt sammen og trykk deigen ut i en paiform. Pikkes med gaffel. Stekes på 210 grader i 15 min Fyll: 1 boks kremfløte piskes sammen med 1 ts vaniljesukker og 3/4 dl sukker 1 Tine kremost naturell piskes opp og has i fløten Ha fyllet over paibunnen når den er avkjølt Legg 3 plater gelantin i kaldt vann i ca.10 min Løs dem så opp i 0,5 dl varmt vann Bland gelantin med 1 pakke kirsebærkompott (fås kjøpt ferdig i daglivarebutikk) Ha kirsebærkompott på paien og sett kjølig til den skal serveres Saftig og god pai med digge smaker!!