Har virkelig fått smaken på hjemmelagde knekkebrød! Det er kjempelett å lage, tar nesten ikke mer enn 5 min i arbeidstid hvis alle ingredienser er i hus.
Her er oppskriften jeg bruker:
2dl solsikkekjerner
1dl linfrø
1dl sesamfrø
4dl store havregryn
4dl grov sammalt hvete
1ts salt
7dl vann
Rør alt sammen i en bolle og fordel jevnt utover to bakepapirkledde stekebrett. Bruk et pizzahjul/kniv til å dele knekkebrøden i passe biter før de settes i ovnen. Da er det lett å knekke de fra hverandre når de er ferdige. Stek begge brettene på varmluft i 160 grader i ca 1t 10min. Bytt plass på brettene etter halve tiden i stekeovnen.
Jeg ser at i min ovn må de stekes litt lengre. Hvis en er usikker på om de er fredige så ta brettene ut og kjenn om knekkebrødene kjennes helt sprøe ut når de har stått på benken 1 minutt eller 2. Hvis de ikke gjør det, sett tilbake i ovnen og stek til de er sprøe.
En kan gjeren eksprimentere med ulike frø og nøtter i knekkebrødene alt etter smak.
Her er oppskriften jeg bruker:
2dl solsikkekjerner
1dl linfrø
1dl sesamfrø
4dl store havregryn
4dl grov sammalt hvete
1ts salt
7dl vann
Rør alt sammen i en bolle og fordel jevnt utover to bakepapirkledde stekebrett. Bruk et pizzahjul/kniv til å dele knekkebrøden i passe biter før de settes i ovnen. Da er det lett å knekke de fra hverandre når de er ferdige. Stek begge brettene på varmluft i 160 grader i ca 1t 10min. Bytt plass på brettene etter halve tiden i stekeovnen.
Jeg ser at i min ovn må de stekes litt lengre. Hvis en er usikker på om de er fredige så ta brettene ut og kjenn om knekkebrødene kjennes helt sprøe ut når de har stått på benken 1 minutt eller 2. Hvis de ikke gjør det, sett tilbake i ovnen og stek til de er sprøe.
En kan gjeren eksprimentere med ulike frø og nøtter i knekkebrødene alt etter smak.
Kommentarer
Legg inn en kommentar