Dagens middag ble kyllingfrikasse. Den falt i smak hos både små og store. Mye smak og masse gode grønnsaker!
Her kommer oppskriften:
4 kyllingfileter
6 poteter
4 gulerøtter
1/2 sellerirot
2 løk
1 purre
2 ts sitronsaft fra sitron
salt/pepper etter smak
- Del kyllingfiletene i passe store biter
- Skrell og del poteter og sellerirot i terninger
- Skrell gulerøtter og del i skiver på skrå
- Hakk løken i mindre biter
- Del purren i ringer
- Skrell og del poteter og sellerirot i terninger
- Skrell gulerøtter og del i skiver på skrå
- Hakk løken i mindre biter
- Del purren i ringer
Frikasesaus:
4 ss smør
6 ss hvetemel
8 dl kyllingbuljong
1 dl matfløte
Fremgangsmåte for sausen er som vanlig hvit sausejevning.
Ha alle grønnsakene og kyllingfileten i sausen og la det putre i 15-20 min.
Når det gjelder kyllingbuljongen går det fint å bruke hjemmelaget buljong. Hvis ikke har Knorr et økologisk alternativ som også er grei å bruke.
Visste dere forresten at det går fint å få tak i norske gulerøtter, poteter, sellerirot og løk i februar?
Kommentarer
Legg inn en kommentar