Gå til hovedinnhold

Stekt løk som smelter på tungen!

Det er ingen kunst å lage ordentlig brunet stekt løk, men for å få et godt resultat må du være litt tålmodig. Selve arbeidstiden er kort, men løken trenger en stund på å godgjøre seg i panna for å få et perfekt resultat.

Her i huset er det et must med stekt løk til biff. Stekte karbonader, stekt sei og pizza er andre eksempler der løk er velegnet. Prøv å gjøre det ordentlig som beskrevet i denne oppskriften og jeg kan garantere at du ikke vil bli skuffet:)

Beregn ca. 1 løk pr. person til middag. Den krymper veldig inn under stekingen, så ikke tenk på at det ser mye ut når du skjærer den opp. Det som er fint er at løk kan med fordel fryses i porsjonsbegre og tas opp ved behov.

Oppskriften er bergenet på 4 personer

Du trenger:

4 løk
2 ss kremet balsamico saus
2 ss sukker
salt/pepper


Slik gjør du:

- Del løken i tynne ringer
- Smelt godt med smør i en panne på sterk varme
- Ha på løken og rør godt mens den brunes
- Etter hvert skruer du gradvis ned varmen på planten, løken skal ikke svis men brunes
- Tilsett balsamico, sukker, salt og pepper
- Fortsett og røre til løken ser omtrent slik ut:


- Da kan du skru ned varmen til under middels (jeg pleier å bruke 3 av 9 på varmen på min induksjons plate
- Så skal løken få stå her å godgjøre seg, bli skikkelig slapp og brun i fisken. Rør litt av og til. Her kan den stå så lenge du gidder, men la den få ca. 30 min. Den er ferdig når den sel slik ut:



Jeg liker den egentlig enda litt brunere, så jeg pleier å ha den i en gryte mens jeg lager ferdig resten av middagen, så får den stå der på svak varme og godgjøre seg til alt er klart. Har du den i en gryte kan du gjerne ha noen dråper vann sammen med den, men pass på, den skal ikke bli til suppe!


Synes du dette ser krevende du? Det er det ikke, men som jeg nevnte så må du gi løken tid for å få riktig konsistens og farge. Gi det ivertfall en sjans så kan du bedømme selv etterpå:)

Lykke til!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på k...

Nydelig salsasalat

Super god snacks som kan serveres til lunch, som en tapas eller buffe rett eller i forening. Har laget denne utallige ganger siden jeg fikk den servert første gang for ca. 10 år siden. Har siden den gang modifisert oppskriften noe, og synes den nå er perfekt! Salsasalten kan godt lages dagen i forveien. Du trenger: 1 boks lettrømme 1 boks Philadelphia ost 1 ts sitronsaft Salt/pepper 1 stilk stangselleri 1 purre 1 gul paprika 1 boks ananas 2 glass hot salsasaus (bruk mildere om du ønsker) 1 rød paprika 1 boks mais 2 brett salatkylling Slik gjør du: - Finn frem en bolle og ha rømme, Philadelphia ost og sitronsaft oppi, visp dette godt sammen og smak til med salt og pepper. Hell blandingen i en vid lav form. Jeg pleier å bruke en paiform. - Hakk alle grønnsakene opp smått. Disse legges lagvis over rømmeblandingen. Bruk rekkefølgen som står i oppskriften. Start med selleri, så videre med purre, gul paprika, ananas, bre salsasausen utover det hele, fortsett med rød pap...