Gå til hovedinnhold

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den.

6 eggehviter
5 dl sukker
350 gram peanøtter
40 Ritz kjeks

- Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin
- Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:))
- Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott

Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover.

Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt.


Fyll

5 dl kremfløte
6 eggeplommer
3 ss sukker
100 gram kokesjokolade
120 gram smør

- Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis
- Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...) 
- Bland sjokoladen med eggedosis
- Pisk fløten
- Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen
- Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat
- Smør på et lag med 1/3 av sjokoladesausen
- Bre utover fløten som er blandet med sjokoladen
- Legg over neste del av kakebunnen og smør på sjokoladekrem (hold igjen litt av sjokoladen hvis du vil bruke den til pynt på kaken)
- Ha fløten på toppen (den som ikke er blandet med fløte)

Pynt med peanøtter og sjokoladekrem

Dette er ikke så innviklet som det kanskje kan virke når man leser teksten. Hold bare tunga beint i munnen og les oppskriften før du går i gang!

For det er virkelig verdt arbeidet! Jeg kan love at denne er bare nyyydelig!!





-

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Kirsebærpai (smelter på tungen...)

Nok en nydelig pai som er enkel å lage og smaker himmelsk! Bunn: 100 g smør 125 g hvetemel 1 ss vann 1/2 ts bakepulver 2 ss sukker Bland alt godt sammen og trykk deigen ut i en paiform. Pikkes med gaffel. Stekes på 210 grader i 15 min Fyll: 1 boks kremfløte piskes sammen med 1 ts vaniljesukker og 3/4 dl sukker 1 Tine kremost naturell piskes opp og has i fløten Ha fyllet over paibunnen når den er avkjølt Legg 3 plater gelantin i kaldt vann i ca.10 min Løs dem så opp i 0,5 dl varmt vann Bland gelantin med 1 pakke kirsebærkompott (fås kjøpt ferdig i daglivarebutikk) Ha kirsebærkompott på paien og sett kjølig til den skal serveres Saftig og god pai med digge smaker!!