Gå til hovedinnhold

Himmelsk pannacotta!

Dette er helt klart en av mine favoritt desserter (jada jeg har mange:-p). Den er enkel å lage, kan lages på forhånd og de aller fleste digger denne!

Need I say more?

Javel, her kommer oppskriften!

I denne versjonen smeltes sukkeret først i ei gryte. I veldig mange oppskrifter has sukkeret i sammen med fløte så settes gryta på varmen. Jeg anbefaler å prøve denne varianten. Du får en kjempe fin karamellaktig smak på pannacottaen. Vanskelig er det ikke, bare pass på så sukkeret ikke brenner seg:)

Du trenger:

75 g sukker
5 dl kremfløte
1 vaniljestang
3 plater gelantin


Slik gjør du:

- Legg gelantinplatene i en bolle og ha over kaldt vann til de dekkes
- Ha sukkeret i en gryte og smelt dette på middels varme. Når sukkeret begynner å smelte vil det først klumpe seg, så vil det gradvis smelte og bli flytende. Ikke la deg friste til å skru opp varmen om du
synes det går tregt, sukkeret kan fort bli brent.
- Når sukkeret er smeltet har du i fløten mens gryta fortsatt står på varmen. Sukkeret vil nå stivne og bli til knekk, det vil også legge seg fast i bunnen av gryta. Ikke fortvil, alt er som det skal! Temperaturen har du fortsatt på middels. Etterhvert som fløten varmes opp vil sukkeret smelte igjen. Ikke la blandingen koke.
- Når alt sukkeret er smeltet i fløten har du oppi vaniljefrøene og vaniljestanga. (Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene)
- La gryta stå på svak varme i ca. 5 min
- Ta gryta av varmen og ha i gelantinplatene, rør godt.
- Ha blandingen i fine porsjonsskåler eller glass
- Sett i kjøleskap ca. 4 timer til de har stivnet (Gjerne over natta)

Lykke til!!











Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat - Smør

Kremet pastasalat (Second Edition)

Nå er det en stund siden jeg la ut første oppskrift på pastasalat. Dette har vært en slager på mang en lunch, og oppskriften har blitt oppdatert og forandret på etterhvert. Tenkte derfor å dele den jeg nå bruker. Den pleier å være populær og jeg har delt ut oppskriften til mange fornøyde lunch gjester:) Oppskriften er ganske stor så vil anta at det vil holde til lunch for ca. 7-8 stk. Du trenger: 4 kyllingfilet 350 g pastaskruer (veid ukokt) 1 boks bogskinke 1 pk ternet bacon 1/4 isbergsalat 1 boks mais 1 paprika 1 pk sukkererter 1/2 rødløk 10 valnøtter 1 boks creme fraish 1 boks lettrømme 1 liten flaske sweet chili saus Slik gjør du: - Del kylling i biter og stek til de er gjennomstekt med salt og pepper. Legges til side til de er avkjølt - Fres bacon på panna til det er stekt, avkjøl - Kok pasta etter anvisning på pakken, avkjøl - Del bogskinken og ha den i en serveringsbolle - Del alle grønnsakene i biter og ha de over i bollen - Ha i kylling, bacon og pasta