Gå til hovedinnhold

Himmelsk pannacotta!

Dette er helt klart en av mine favoritt desserter (jada jeg har mange:-p). Den er enkel å lage, kan lages på forhånd og de aller fleste digger denne!

Need I say more?

Javel, her kommer oppskriften!

I denne versjonen smeltes sukkeret først i ei gryte. I veldig mange oppskrifter has sukkeret i sammen med fløte så settes gryta på varmen. Jeg anbefaler å prøve denne varianten. Du får en kjempe fin karamellaktig smak på pannacottaen. Vanskelig er det ikke, bare pass på så sukkeret ikke brenner seg:)

Du trenger:

75 g sukker
5 dl kremfløte
1 vaniljestang
3 plater gelantin


Slik gjør du:

- Legg gelantinplatene i en bolle og ha over kaldt vann til de dekkes
- Ha sukkeret i en gryte og smelt dette på middels varme. Når sukkeret begynner å smelte vil det først klumpe seg, så vil det gradvis smelte og bli flytende. Ikke la deg friste til å skru opp varmen om du
synes det går tregt, sukkeret kan fort bli brent.
- Når sukkeret er smeltet har du i fløten mens gryta fortsatt står på varmen. Sukkeret vil nå stivne og bli til knekk, det vil også legge seg fast i bunnen av gryta. Ikke fortvil, alt er som det skal! Temperaturen har du fortsatt på middels. Etterhvert som fløten varmes opp vil sukkeret smelte igjen. Ikke la blandingen koke.
- Når alt sukkeret er smeltet i fløten har du oppi vaniljefrøene og vaniljestanga. (Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene)
- La gryta stå på svak varme i ca. 5 min
- Ta gryta av varmen og ha i gelantinplatene, rør godt.
- Ha blandingen i fine porsjonsskåler eller glass
- Sett i kjøleskap ca. 4 timer til de har stivnet (Gjerne over natta)

Lykke til!!











Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på k...

Nydelig salsasalat

Super god snacks som kan serveres til lunch, som en tapas eller buffe rett eller i forening. Har laget denne utallige ganger siden jeg fikk den servert første gang for ca. 10 år siden. Har siden den gang modifisert oppskriften noe, og synes den nå er perfekt! Salsasalten kan godt lages dagen i forveien. Du trenger: 1 boks lettrømme 1 boks Philadelphia ost 1 ts sitronsaft Salt/pepper 1 stilk stangselleri 1 purre 1 gul paprika 1 boks ananas 2 glass hot salsasaus (bruk mildere om du ønsker) 1 rød paprika 1 boks mais 2 brett salatkylling Slik gjør du: - Finn frem en bolle og ha rømme, Philadelphia ost og sitronsaft oppi, visp dette godt sammen og smak til med salt og pepper. Hell blandingen i en vid lav form. Jeg pleier å bruke en paiform. - Hakk alle grønnsakene opp smått. Disse legges lagvis over rømmeblandingen. Bruk rekkefølgen som står i oppskriften. Start med selleri, så videre med purre, gul paprika, ananas, bre salsasausen utover det hele, fortsett med rød pap...

Blåbærpai (verdens beste...)

Mmmm denne er bare nydelig! Fått oppskriften av en god venninne av meg, og den slår aldri feil. Raskt går det også, ca 15 min fra du begynner til paien er i ovnen. Sammen med en deilig vaniljeis gjerne fra Iskremgården, http://iskremgarden.no/ , blir dette fort en favoritt! Bunn: 100 gram margarin 1 dl sukker 1 dl lettkokte havregryn 2 dl hvetemel 1 ts bakepulver 1 egg Fyll: 1 egg 1 boks lettrømme 2 dl sukker 1 ts vaniljesukker 500 gram blåbær (Norske! De store amerikanske kan ikke brukes her) - Smelt smøret - Rør lett sammen egg og sukker, ha i de øvrige ingrediensene og rør sammen - Deigen trykkes ut i en 24 cm stor paiform (ha i litt mer mel om deigen blir for flytende) - Rør sammen ingrediensene til fyllet og hell over paideigen - Topp det hele med blåbær (kan tas på rett fra fryseren) Stekes på 200 grader i 30 min Serveres lunken med god iskrem til, mmmmm!