Gå til hovedinnhold

Min kyllingspesial!

Fikk denne servert i en forening en gang og samtlige ville ha oppskriften. Etter den gang har jeg laget den mange ganger og delt ut oppskriften nesten like mange ganger.

Har forandret på oppskriften litt siden første gang jeg fikk den servert, så her kommer min versjon:

4 kyllingfileter

Mariner kyllingen med dette:

2 ts karri
2 ts salt
2 ts sitronpepper
2 ts hvitløkspulver
3 ss rapsolje (eller lignende)

Marineringen kan droppes om du ikke gidder...men den gir god smak til kyllingen og gjør den saftigere.
Del kyllingen i biter og legg den i en boks, ha over krydder og olje, bland sammen og ha på lokk. Denne kan du lage klar mange timer i forveien om du ønsker. Ellers bør den ivertfall stå 10 min.

Videre trenger du følgende:

1 flaske Heinz chili saus
1 dl sweet chili saus
5 ts karri
1 boks kremfløte (3dl)
1 beger creme fraish
1 pk bacon (bruker ferdig ternet bacon)
1 boks mais
1 paprika
1 purre
1 fedd hvitløk
1 rød chili
250 g pastaskruer (veid ukokt)

- Del paprika, purre, hvitløk og chili smått
- Surr dette på panna sammen med mais (må gjøres en og en grønnsak, ellers blir det for mye i panna. Hivtløk og chili surres med purren) ha på salt og pepper når du steker
- Bland sammen fløte, creme fraish, karri, chili saus og sweet chili saus
- Kok pasta skruer til de er nesten ferdigfe og ha dem i bunnen av en ildfast form (bruk en form som rommer litt)
- Hell over stekt kylling og grønnsaker
- Hell over sauseblandingen
- Dryss over stekt bacon

Stekes på 200 grader i ca 40 min.
(Se at det bobler i sausen før du tar den ut av ovnen, da er alt skikkelig varmt)

Server med en god salat, og gjerne et godt foccacia brød eller hvitløksbagetter

Lykke til!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på k...

Nydelig salsasalat

Super god snacks som kan serveres til lunch, som en tapas eller buffe rett eller i forening. Har laget denne utallige ganger siden jeg fikk den servert første gang for ca. 10 år siden. Har siden den gang modifisert oppskriften noe, og synes den nå er perfekt! Salsasalten kan godt lages dagen i forveien. Du trenger: 1 boks lettrømme 1 boks Philadelphia ost 1 ts sitronsaft Salt/pepper 1 stilk stangselleri 1 purre 1 gul paprika 1 boks ananas 2 glass hot salsasaus (bruk mildere om du ønsker) 1 rød paprika 1 boks mais 2 brett salatkylling Slik gjør du: - Finn frem en bolle og ha rømme, Philadelphia ost og sitronsaft oppi, visp dette godt sammen og smak til med salt og pepper. Hell blandingen i en vid lav form. Jeg pleier å bruke en paiform. - Hakk alle grønnsakene opp smått. Disse legges lagvis over rømmeblandingen. Bruk rekkefølgen som står i oppskriften. Start med selleri, så videre med purre, gul paprika, ananas, bre salsasausen utover det hele, fortsett med rød pap...