Gå til hovedinnhold

Snadder kyllingform!

Marinade til kyllingen:

2 ts karri
2 ts sitronpepper
2 ts hvitløkspulver
3 ss rapsolje

4-5 kyllingfilet

- Del kyllingen i biter, ha den i en bolle og ha krydder og olje over. Blandes godt og settes kjølig.

Vil anbefale å gjøre dette noen timer før steking, men ivertfall 10 min.

1/2 flaske Heinz chili saus
1 dl sweet chili saus
5 ts karri
1 boks kremfløte (3dl)
1 pk bacon (jeg bruker ferdig trenet bacon)
1 boks mais
1 paprika
1 purre
1 fedd hvitløk
1 rød chili

- Del paprika, purre, hvitløk og chili smått. Surr gyllent i panne med smør eller olje og salt og pepper
- Bland sammen fløte, creme fraish, karri , chili saus og sweet chili saus
- Kok pastaskruer til de er nesten ferdige og legg de i bunnen av en ildfast form
- Hell over stekt kylling og grønnsaker
- Fordel sauseblandingen over formen
- Dryss på stekt bacon

Stekes på 200 grader i ca. 40 min

Serveres med god salat og hvitløksbagetter


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat - Smør

Kirsebærpai (smelter på tungen...)

Nok en nydelig pai som er enkel å lage og smaker himmelsk! Bunn: 100 g smør 125 g hvetemel 1 ss vann 1/2 ts bakepulver 2 ss sukker Bland alt godt sammen og trykk deigen ut i en paiform. Pikkes med gaffel. Stekes på 210 grader i 15 min Fyll: 1 boks kremfløte piskes sammen med 1 ts vaniljesukker og 3/4 dl sukker 1 Tine kremost naturell piskes opp og has i fløten Ha fyllet over paibunnen når den er avkjølt Legg 3 plater gelantin i kaldt vann i ca.10 min Løs dem så opp i 0,5 dl varmt vann Bland gelantin med 1 pakke kirsebærkompott (fås kjøpt ferdig i daglivarebutikk) Ha kirsebærkompott på paien og sett kjølig til den skal serveres Saftig og god pai med digge smaker!!