Gå til hovedinnhold

Ostekake



Denne ostekaken baker jeg ofte. Den er enkel å lage, og smaker himmelsk! Bruker du en dekorativ form som jeg har gjort blir den ekstra lekker å se til.

OSTEKAKE

1 pk bringebærgele
3 dl vann
1 pk sitrongele
2,5 dl vann
225 g Digestive kjeks
125 g smør
200 g Philadelpia ost
1 boks lettrømme
115 g melis
1 ts vaniljesukker
1 boks fløte

- Kok opp 3dl vann, rør i bringbærgele, og hell den i formen. La den bli helt stiv.
- Kok opp 2,5dl vann og ha i sitrongele, avkjøl uten å stivne.
- Pisk fløten
- Ha Philadelpiaost, rømme, melis og vaniljesukker i foodprosessor (kan selvfølgelig gjøres for hånd om du ikke har en slik maskin tilgjengelig, kjør til klumpfri masse.
- Ha fløten i foodprosessoren og bland sammen.
- La foodprosessoren gå sakte og hell i den avkjølte sitrongeleen i en tynn stråle. Blandes godt sammen.
- Hell røren over den stivnede bringebærgeleen. Avkjøl i kjøleskap
- Knus kjeksen med kniven i foodprosessor. Kan også ha kjeksen i en brødpose, (lurt og bruke to poser slik at det ikke går hull) og delje løs på den med f.eks en kjevle hvis du føler for det. Skal bli helt smått knust.
- Bland kjeksen med smeltet smør og ha det over den stivnede ostemassen. Klapp det jevnt og godt utover. La stivne i kjøleskap.

For å få kaken ut av formen fyller du litt glovarmt vann i vasken. Dypp formen nedi, ca 10 sekunder og hvelv over på et passende fat, rist godt i formen for å få kaken til å slippe. Kan også ta en kniv og stikke inn langs kanten på kaken for å få bort eventuellt vakum som er i formen. Om den ikke skulle løsne gjentar du prosessen i vasken. dette er slettes ikke så avansert om det kanskje høres ut til:)

Kaken kan selvfølgelig også lages i en tradisjonell springform. Da starter du med å kunse kjeks og blande med smør som has i bunnen av formen, og avslutter med geleen på toppen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på kakefat - Smør

Kirsebærpai (smelter på tungen...)

Nok en nydelig pai som er enkel å lage og smaker himmelsk! Bunn: 100 g smør 125 g hvetemel 1 ss vann 1/2 ts bakepulver 2 ss sukker Bland alt godt sammen og trykk deigen ut i en paiform. Pikkes med gaffel. Stekes på 210 grader i 15 min Fyll: 1 boks kremfløte piskes sammen med 1 ts vaniljesukker og 3/4 dl sukker 1 Tine kremost naturell piskes opp og has i fløten Ha fyllet over paibunnen når den er avkjølt Legg 3 plater gelantin i kaldt vann i ca.10 min Løs dem så opp i 0,5 dl varmt vann Bland gelantin med 1 pakke kirsebærkompott (fås kjøpt ferdig i daglivarebutikk) Ha kirsebærkompott på paien og sett kjølig til den skal serveres Saftig og god pai med digge smaker!!