Gå til hovedinnhold

Hjemmelagde knekkebrød:-)

Har virkelig fått smaken på hjemmelagde knekkebrød! Det er kjempelett å lage, tar nesten ikke mer enn 5 min i arbeidstid hvis alle ingredienser er i hus.

Her er oppskriften jeg bruker:

2dl solsikkekjerner
1dl linfrø
1dl sesamfrø
4dl store havregryn
4dl grov sammalt hvete
1ts salt
7dl vann

Rør alt sammen i en bolle og fordel jevnt utover to bakepapirkledde stekebrett. Bruk et pizzahjul/kniv til å dele knekkebrøden i passe biter før de settes i ovnen. Da er det lett å knekke de fra hverandre når de er ferdige. Stek begge brettene på varmluft i 160 grader i ca 1t 10min. Bytt plass på brettene etter halve tiden i stekeovnen.

Jeg ser at i min ovn må de stekes litt lengre. Hvis en er usikker på om de er fredige så ta brettene ut og kjenn om knekkebrødene kjennes helt sprøe ut når de har stått på benken 1 minutt eller 2. Hvis de ikke gjør det, sett tilbake i ovnen og stek til de er sprøe.

En kan gjeren eksprimentere med ulike frø og nøtter i knekkebrødene alt etter smak.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste risboller!

Ja du leste rett, jeg tillater meg her å si at dette er verdens beste risboller! De inneholder ikke masse delfiafett som de fleste oppskrifter på risboller. Det de derimot inneholder en del av er deilig melkesjokolade, mmmmmm:) 6 ss kremfløte 250 g melkesjokolade 100 g smør 4 ts vaniljesukker puffet ris - Ha fløte og sjokolade i en gryte og smelt over svak varme - Ha i smør og vaniljesukker når sjokoladen er nesten smeltet og varm forsiktig til smøret er smeltet. Det er viktig å røre underveis, og ikke bruke for sterk varme. Skulle hele greia bli klumpete er det bare å tilsette et par spiseskjeer lunkent vann og røre godt over svak varme til massen er flytende igjen - Ha i passe mengde med puffet ris. Det skal være sånn at det er godt med sjokolade i risbollene, så ikke bruk for mye ris. - Settes med spiseskje på stekebrett. Ha i kjøleskap så de får stivne. Oppskriften er nok til ca. 20 stk.

Peanøttkake

Dette er en virkelig festkake! Smelter i munnen, og bunnen kan lages på forhånd og fryses til du trenger den. 6 eggehviter 5 dl sukker 350 gram peanøtter 40 Ritz kjeks - Pisk eggehviter og sukker godt i kjøkkenmaskin - Knus peanøtter og kjeks (bruk gjerne en foodprosessor, eller ha i en pose og delje løs med kjevla:)) - Bland peanøtter og kjeks i eggeblandingen med en slikkepott Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Stekes på 175 grader i ca. 20-25 minutt. Fyll 5 dl kremfløte 6 eggeplommer 3 ss sukker 100 gram kokesjokolade 120 gram smør - Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis - Ha sjokolade og smør i ei gryte og smelt på svak varme mens du rører (Viktig at en ikke bruker for sterk varme her, da vil kremen bli ødelagt...)  - Bland sjokoladen med eggedosis - Pisk fløten - Bland så halvparten av fløten med 1/3 av sjokoladekremen - Del kakebunnen i to på tvers (denne må være helt avkjølt), og legg den ene delen på k...

Nydelig salsasalat

Super god snacks som kan serveres til lunch, som en tapas eller buffe rett eller i forening. Har laget denne utallige ganger siden jeg fikk den servert første gang for ca. 10 år siden. Har siden den gang modifisert oppskriften noe, og synes den nå er perfekt! Salsasalten kan godt lages dagen i forveien. Du trenger: 1 boks lettrømme 1 boks Philadelphia ost 1 ts sitronsaft Salt/pepper 1 stilk stangselleri 1 purre 1 gul paprika 1 boks ananas 2 glass hot salsasaus (bruk mildere om du ønsker) 1 rød paprika 1 boks mais 2 brett salatkylling Slik gjør du: - Finn frem en bolle og ha rømme, Philadelphia ost og sitronsaft oppi, visp dette godt sammen og smak til med salt og pepper. Hell blandingen i en vid lav form. Jeg pleier å bruke en paiform. - Hakk alle grønnsakene opp smått. Disse legges lagvis over rømmeblandingen. Bruk rekkefølgen som står i oppskriften. Start med selleri, så videre med purre, gul paprika, ananas, bre salsasausen utover det hele, fortsett med rød pap...